Diabolik is geopend voor het publiek

In het Italiaanse pretpark Movieland Park opende de nieuwe achtbaan Diabolik. Deze achtbaan werd overgenomen van Six Flags America waar deze door het leven ging als  Two-Face: The Flip Side. In Six Flags America was deze achtbaan van 1999 tot en met 2007 operationeel.

De achtbaan werd geplaatst aan de rechterzijde van het park en is bereikbaar via een nieuwe brug. Het gaat over een zogenaamd suspended boomerang coaster, Dit type achtbaan is het best te vergelijken met Triops in het Franse Bagatelle, beide werden gebouwd door Vekoma.

 

Enkele feitjes:

 

  • Suspended Boomerang Coaster
  • Constructeur: Vekoma
  • Baanlengte: 309 m x 2 (voorwaarts en achterwaarts)
  • Hoogte: 50 m
  • Inversies: 3 x 2 (voorwaarts en achterwaarts)
  • Snelheid: 90 km/h
  • Ritduur: 1:30
  • Maximale G-kracht: 5.0
  • Elementen: Cobrarol en looping

 

De achtbaan kreeg een cartoonthema mee:


Diabolik is de naam van een Italiaans stripfiguur, een meesterdief die voornamelijk andere criminelen berooft en er niet voor terugdeinst om zijn tegenstanders te vermoorden.

In 2012, bij de 50ste verjaardag van het karakter, ontstond bij Movieland Park het idee om Diabolik te gebruiken als thema voor een nieuwe attractie in 2015. Volgend jaar gaat er trouwens ook een gloednieuwe Diabolik-televisiereeks van start. Het karakter zal dus na de strip, film en een eerdere animatieserie opnieuw in de belangstelling komen te staan. Movieland Park springt alvast mee op  de trein.

 

[cycloneslider id=”diabolik”]

 

Foto’s: © Parksmania.it