Ferrari World in Abu Dhabi bouwt 7 nieuwe attracties

Ferrari World Abu Dhabi gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten plant over de komende 18 maanden 7 nieuwe attracties! Hieronder zouden maar liefst 3 achtbanen zijn.

 

Eerste SFX coaster ter wereld:

De meest spectaculaire achtbaan wordt ongetwijfeld, “Mission Ferrari”, het eerste prototype van de SFX coaster. De SFX coaster is een vernieuwd concept van Dynamix Attractions en combineerde een achtbaan met een darkride. Daarbij kan de attractie overweg met heel wat speciale elementen zoals een verticale trackdrop, tilt stuk, gyro table en een zijwaartse slide. In onderstaand introductie filmpje krijg je een beeld van wat de mogelijkheden van een SFX coaster zijn.

De SFX coaster in Ferrari World zal 2 van deze speciale elementen bevatten. Zowel de Track Drop en het Tilt element zullen verwerkt worden in de achtbaan. Daarbovenop komen er nog eens 5 LSM Launches tot maximaal 72km/u. De baan zal zowel een indoor als outdoor gedeelte hebben en er zullen twee 3D schermen geplaatst worden in het indoor gedeelte. De totale lengte wordt 541,8 meter.

Op de lay-out tekening staan 2 inversies. De track zelf zal gemaakt worden door de Chinese “Qiguang Group”. Waarvan de eerste trackdelen in 2014 werden geproduceerd.

Dynamic Attractions heeft in het verleden al twee andere achtbanen gebouwd. Beide voor Disney, de “Big Thunder Mountain Railroad” en de “Space Mountain” in Disneyland Anaheim.

Meer informatie over de SFX coaster kan u in dit filmpje bekijken.

Dynamic Attractions SFX Coaster!Dynamic Attractions “SFX Coaster” going to Ferrari World in Abu Dhabi looks AMAZING!!! #IAAPASHARE if you want one built closer to home!Subscribe to our YouTube Channel: https://www.youtube.com/themeparkreview

Posted by Theme Park Review on woensdag 19 november 2014

 

2 Intamin achtbanen:

Volgens de ECC (European Coaster Club) komen er ook twee Intamin achtbanen naar het park. Het zou gaan om een Shuttle coaster die indoor zal zijn en een andere grote Intamin achtbaan. Meer details zijn voorlopig nog niet bekend.
De grondwerken zijn ondertussen wel gestart.

 

Formula Rossa

In Ferrari World staan al 3 andere achtbanen. “Fiorano GT Challenge”, een duellerende Maurer launch coaster die beide een track hebben van 1 kilometer. Maar de achtbaan die het park op de kaart heeft gezet en meer tot de verbeelding spreekt, is “Formula Rossa”, ’s werelds snelste achtbaan met een snelheid van 240 kilometer per uur die behaalt wordt met een krachtige lancering in amper 4 seconden. De achtbaan is 2 kilometer lang en heeft een hoogte van 52 meter.

Bronnen:

  • Arrow Dynnamics
  • com
  • Qiguang Group