Nieuwe trein voor Psyké Undergrond in Walibi Belgium

Walibi Belgium toont in een filmpje dat men afgelopen winter investeerde in de achtbaan Psyké Underground. Er kwam een nieuw treintje op deze klassieker. Het treintje kreeg een volledig andere uitstraling dan de oude, dit naar aanleiding van de aankomende nieuwe themazone Dock World.

 

In 2025 zal het Belgische pretpark Walibi Belgium de nieuwe themazone Dock World openen, een soort industriële havenzone. In deze zone worden de bestaande attracties Psyké Underground en Flashback opgenomen, alsook opent het park dan een nieuwe gelanceerde familieachtbaan. De grondwerken voor de nieuwe achtbaan zijn al volop bezig, daarvoor moest het boottochtje Gold River Adventure verdwijnen.

Ook de indoor achtbaan Psyké Underground zal thematisch volledig aangepast worden en daar lijkt het nieuwe treintje al een voorsmaakje van te zijn. Mogelijk zien we ook de oude naam Turbine terugkomen, aangezien in het filmpje in een flits de tekst “Loading Turbine Project” te lezen valt.

 

 

Psyké Underground

Deze achtbaan werd in 1982 gebouwd door de legendarische Duitse achtbaanbouwer Schwarzkopf. Bij de opening kreeg de rollercoaster de naam Sirocco mee.

In 2000 kreeg de attractie een ingrijpende gedaantewisseling. Rond het station, de looping en het lanceergedeelte werd een gebouw neergepoot. Hierdoor werd de attractie deels indoor. In het verduisterde gedeelte werden speciale effecten toegevoegd zoals een stroboscoop. Ook de naam veranderde, voortaan ging de achtbaan door het leven als Turbine.

Tussen 2008 en 2013 was de achtbaan gesloten, maar heropende ze na een volledige ombouw van het lanceersysteem als Psyké Underground. Voor de omvorming van het systeem deed men beroep op Gerstlauer.

Psyké Underground heeft een hoogte van 42 meter en een lengte van 220,1 meter, de topsnelheid bedraagt 85,3 km/u. In de baan zit 1 inversie, een klassieke looping, die je zowel voorwaarts als achterwaarts ervaart.

 

 

Bron Walibi Belgium