Holiday Park werkt aan nieuwe Blinky Bill themazone

Blinky Bill, de bekende televisiekoala, zal een eigen themazone krijgen in het Duitse Plopsa-park Holiday park. Deze zomer opent een eerste fase van dit gebied met alvast twee nieuwe attracties. De nieuwe zone zal te vinden zijn vlak naast de legendarische bigFM Expedition GeForce-achtbaan.

 

Tijdens de grote seizoensopening van Holiday Park vertelde de directie bezig te zijn met de bouw van een nieuw themagebied, dat volledig zal klaar zijn in 2025 maar in twee fases wordt geopend. De nieuwe held van het themagebied is de donzige koala Blinky Bill. Dit iconische Australische kinderfilmpersonage zal meerdere attracties krijgen, waarvan de eerste twee deze zomer al openen.

In de eerste bouwfase worden twee nieuwe attracties gerealiseerd. Blinky’s Soapboxes neemt je mee op een wilde tour door de Australische outback. Snelle bochten en koele luchtstroom garanderen avontuurlijk plezier. Dit wordt een Speedway-attractie van de Italiaanse bouwer Zamperla.

De gekke vliegende Greenville Bus wordt ideaal voor het hele gezin. Van hoog boven kunnen gasten binnenkort genieten van het uitzicht op Blinky Bill’s geboortedorp Greenville. Greenville Bus wordt eveneens een Zamperla-attractie, namelijk een Crazy Bus.

De uitbreiding van het nieuwe themagebied met een derde attractie en de bijbehorende thematiek zal plaatsvinden in bouwfase 2. De oplevering staat gepland voor 2025.

 

 “We willen het gebied rond de wereldberoemde bigFM Expedition GeForce-achtbaan diverser maken en met Blinky Bill en de geplande innovaties in dit deel van het park een aanbod voor het hele gezin creëren”, vertelt Bernd Beitz, directeur Duitsland van Holiday Park. “Terwijl achtbaanfans de unieke rit op de megacoaster beleven, kunnen andere familieleden spannende avonturen beleven in Greenville Town.”

 

De nieuwe gezinsattracties zijn de eerste investeringen in het nieuwe masterplan van 80 miljoen euro, dat naast nieuwe attracties in het attractiepark zelf ook een groot waterpark in de gemeente Haßloch beoogt. Andere geplande innovaties zijn een themagebied met een grote attractie in samenwerking met de wereldberoemde festivalgigant Tomorrowland, een darkride die in het teken staat van de Smurfen, en nog een nieuw themagebied voor het seizoen 2025.

 

Bron en foto’s: Holiday Park