De laatste 6 maanden nostalgie in de Nekkerspoelstraat 21 voor Speelgoedmuseum Mechelen

Na 42 jaar een vaste waarde te zijn in de Nekkerspoelstraat 21, tellen de dagen voor de verhuizing van Speelgoedmuseum Mechelen af.

 

Sinds de opening in april 1982 verwelkomde Speelgoedmuseum Mechelen bijna 3 miljoen bezoekers in het museum. Achter de schermen werkt het team al geruime tijd aan een nieuwe museumbeleving op een nieuwe locatie (het nieuwe station Mechelen). De dagen op de huidige locatie in de Nekkerspoelstraat 21 zijn nu echt geteld.

Speelgoedmuseum Mechelen weet dat vele mensen prachtige herinneringen hebben aan het huidige museum. Daarom moedigen ze iedereen aan om nog een laatste keer nostalgische spelherinneringen op te halen in de Nekkerspoelstraat! Dit kan nog tot het einde van de zomer. Daarna sluiten de deuren onherroepelijk voor het publiek in het Mechelse Novagebouw.

 

Deel je herinneringen met Speelgoedmuseum Mechelen

Een geschiedenis van meer dan 40 jaar, dat verander je niet zomaar. Speelgoedmuseum Mechelen blikt graag terug op de rijke en speelse geschiedenis van het museum. Vele tentoonstellingen, evenementen, samenwerkingen, … passeerden de revue. Speelgoedmuseum Mechelen doet een warme oproep om ervaringen te delen! Van herinneringen over verjaardagsfeestjes tot weetjes over collectiestukken: iedereen mag Speelgoedmuseum Mechelen mailen met foto’s, anekdotes en nostalgische verhalen. De rijke geschiedenis van Speelgoedmuseum Mechelen wordt de komende periode in de verf gezet, zodat het hoofdstuk in de Nekkerspoelstraat met een knal vol prachtige herinneringen kan worden afgesloten.

 

De activiteiten stoppen nog niet

Er staan tot en met de zomer voor Speelgoedmuseum Mechelen nog heel wat activiteiten op de planning. In januari opende de laatste tentoonstelling ‘PlayZone Europe’. Die loopt nog tot eind mei. In de paasvakantie wordt er verder gebouwd aan de grote LEGO-kaart tijdens LEGO-dot workshops. De kaart zal vervolgens verhuizen naar een andere plek in de stad. Speelgoedmuseum Mechelen treedt nog naar buiten met activiteiten tijdens de Mechelse Buitenspeeldag en Erfgoeddag. Binnenkort lanceert Speelgoedmuseum Mechelen ook een nieuwe huisstijl. Deze nieuwe ‘look and feel’ zal vervolgens de toon zetten voor de nieuwe museumbeleving in het nieuwe station. Tijdens de zomer zelf zal er eveneens heel wat bewegen. Bezoekers kunnen genieten van heel wat spelnamiddagen: van een reis rond de speelgoedwereld tot een namiddag vol toffe gezelschapsspelletjes.