Ride Engineers Switzerland heeft haar eerste thrill ride van het type Oracle verkocht

Binnenkort mogen we een nieuw type attractie verwachten op de kermissen. De Zwitserse fabrikant Ride Engineers Switzerland heeft namelijk haar eerste Oracle verkocht, een thrill ride van 16 meter hoog. De attractie zal naar verwachting in 2025 worden opgeleverd.

 

In 2021 werd aangekondigd dat het Duitse ontwerpbureau Marc Rides en de Zwitserse fabrikant Ride Engineers Switzerland een samenwerking aangingen. Sindsdien zijn verschillende ontwerpen van Marc Rides concreet gemaakt en/of verkocht door Ride Engineers Switzerland.

Een van deze ontwerpen die we binnenkort in het echt gaan kunnen beleven, is de Oracle. Deze attractie werd voor het eerst voorgesteld in 2020 door Marc Rides, destijds nog onder de naam Flashback. Ondertussen is het concept verder uitgewerkt en was het sinds 2022 terug te vinden op de website van Ride Engineers Switzerland.

Onlangs werd bekendgemaakt dat het eerste model van de Oracle verkocht is en naar verwachting in 2025 zal worden opgeleverd. Deze zal haar debuut maken op het kermiscircuit. Oracle is een thrill ride van 16 meter hoog met een oppervlakte van 20 bij 16 meter. De transporthoogte bedraagt 12,7 meter.

Er zullen 4 gondels zijn, elk geschikt voor 4 personen. De ritduur wordt geschat tussen de 60 en 90 seconden, terwijl de laattijd 60 seconden bedraagt. Hiermee is er een verwachte dispatch interval van 120 tot 150 seconden, wat goed is voor een theoretische capaciteit van 384 tot 480 personen per uur. Bezoekers vanaf 105 centimeter kunnen een ritje maken wanneer de attractie niet over de kop gaat. Voor het volledige ritprogramma moeten de gasten 135 centimeter zijn.

 

 

 

Bron: Ride Engineers Switzerland