Bouwwerken aan tweede fase Universal Resort Beijing van start in 2025

De bouwwerkzaamheden aan de tweede fase van het Universal Resort Beijing zullen naar verwachting in 2025 beginnen, zo maakte het park onlangs bekend. Hiermee zal het park meer dan verdubbelen in oppervlakte.

 

De uitbreiding van het Universal Resort Beijing, dat voor het eerst werd geopend in september 2021, zal deel uitmaken van het bredere actieplan van de Chinese overheid om te investeren in de toeristische infrastructuur van Peking en zo de stad tot een mondiale bestemming te maken.

De tweede fase zal ongeveer 2,2 vierkante kilometer toevoegen aan de totale parkoppervlakte van Universal Beijing en zal maximaal vijf nieuwe hotels omvatten. Als gevolg hiervan zal de tweede fase de huidige omvang van het 1,8 vierkante kilometer grote park ruimschoots verdubbelen. Verdere details over de nieuwe gebieden en attracties zullen op een later tijdstip worden onthuld.

Het park heeft momenteel zeven themalanden: The Wizarding World of Harry Potter, Transformers Metrobase, Kung Fu Panda Land, Hollywood, WaterWorld, Minion Land en Jurassic World Isla Nubar. Verspreid over de zeven zones herbergt Universal Beijing in totaal 37 attracties. Daarnaast beschikt het park over een Universal City Walk en twee hotels.

Universal Beijing Resort is eigendom van Beijing International Resort Company, een joint venture tussen de Beijing Shouhuan Cultural Tourism Investment Company en Universal Parks & Resorts.

 

Bronnen en foto: Universal, Attractionsmanagment