Marc Rides gaat samenwerking aan met Ride Engineers Switzerland

Het Duitse bedrijf Marc Rides en het Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland hebben de handen in elkaar geslagen voor de verkoop van verschillende nieuwe thrillrides. Het gaat onder meer om de attractie Pulsar en de Eagle Force.

 

Marc Rides is een jong Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in het bedenken en ontwerpen van nieuwe pretpark- en kermisattracties. Achter Marc Rides zit Claus Middelhoff die al sinds 1989 in het pretparkwereldje zit en voor Joytec Amusement Design verschillende projecten uitvoerde voor bekende fabrikanten zoals S.D.C. en Intamin en het befaamde ontwerpbureau Stein die we kennen van de Schwarzkopf rollercoasters.

In 2014 richtte Claus Middelhoff zijn eigen bedrijf op met Marc Rides, dat staat voor Middelhoff Amusement Ride Concepts. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bedenken van nieuwe concepten van attracties voor haar klanten zoals pretparken of fabrikanten van attracties. Tot nu toe brak het eigen bedrijf van Claus Middelhoff nog niet helemaal door, maar nu is er een belangrijke nieuwe mijlpaal bereikt.

Het jonge Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland, dat we voornamelijk kennen van de Roller Ball achtbanen, heeft verschillende van de attractieconcepten van Marc Rides aangekocht. Het gaat onder meer over Pulsar, de Eagle Force en de Eagle Force Extreem.

 

Pulsar:

Pulsar is een stationaire thrillride en biedt een multidimensionale rijervaring voor thrillseekers. De middelste arm tilt de gondel hydraulisch op tot de eindpositie, terwijl het hele geraamte rond de hoofdas begint te draaien. Elke arm van het raamwerk is aan de buitenzijde voorzien van een U-vormige dwarsbalk, die om een tweede as draait. En tenslotte draaien 2 gondels met elk 2 passagiers, rug aan rug aan beide uiteinden van de U-vormige dwarsbalk, rond de derde as, waarmee de multidimensionale rijervaring compleet is.

De voorgeselecteerde ritschema met draairichtingen en snelheid zijn aanpasbaar en kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van het park. Op dit moment zijn 2 attractieversies beschikbaar, de medium versie met 4 armen en een totale capaciteit van 32 personen per rit, of de large versie met 5 armen en een totale capaciteit van 40 personen per rit. Beide attracties zijn 24 meter hoog en zijn 20 op 28 meter breed.

 

Eagle Force:

Eagle Force is speciaal ontworpen voor stationair gebruik in amusementsparken. Twee hoofdpalen op een roterend middenplatform ondersteunen de horizontale hoofdas met twee draaikransen aan het uiteinde. Terwijl het stalen frame rond de hoofdas draait, draaien de 2 ronde gondels met elk 24 passagiers rond de horizontale as aan het uiteinde van het stalen frame. Kortom: rotatie om 4 assen! Maar foto’s en video’s zeggen meer dan woorden.

Terwijl de gondel op het onderste niveau wordt geladen, genieten de passagiers in de bovenste, langzaam draaiende gondel van het 360° uitzicht vanaf het hoogste punt. Zodra beide gondels geladen zijn, begint de rit met de rotaties rond de 4 assen.

 

Eagle Force Extreme:

Mocht dit nog niet genoeg zijn, dan is er ook nog de Eagle Force Extreme.

Deze heeft een vijfde draaias. De attractie heeft een diameter van 46 meter en is in totaal 37 meter hoog. Er zijn twee gondels waar telkens 24 personen kunnen in plaatsnemen, goed voor een capaciteit van 48 personen per rit.

 

Bron, foto’s & video’s: Marc Rides & Ride Engineers Switzerland