Ride Engineers Switzerland presenteert nieuw attractietype Oracle S

Ride Engineers Switzerland (RES) presenteert een nieuwe thrillride waarbij de bezoeker meerdere malen over de kop gaat. “Oracle S” wordt geadverteerd als een “multidimensionale thrillride” met drie roterende assen.

 

Attractiebouwer RES uit Zwitserland presenteert in samenwerking met ontwerper Marc Rides het idee voor een nieuwe attractie. Afhankelijk van het ritprogramma kan deze zowel gezinsvriendelijke ritten op matige hoogte als extreme ervaringen met drie roterende assen bieden. Voor iedereen wat wils dus met andere woorden.

 

Diverse ritprogramma’s

De vier armen hebben elk een gondel en vier stoelen aan de uiteinden. In het midden zijn de assen verbonden door een horizontale dwarsbalk die rond de verticale as van de centrale toren draait.

Het klinkt en ziet er atypisch uit, maar het ritprogramma is pure fun mede door een vlotte rit en een aanvullende show. Door de vele assen en de daaruit voortvloeiende bewegingen moet de rit van Oracle S de blikvanger bij uitstek worden op menig kermis in binnen- en buitenland.

Afhankelijk van het gekozen programma rollen de gondels om. Dit vraagt dus vanzelfsprekend enkele veiligheidseisen. De verwachte minimale lichaamslengte voor een rit werd bepaald op 1m20 (zonder kantelen) of 1m35 (met kantelen). Per rit kunnen maximaal 16 personen plaatsnemen. Afhankelijk van de duur van een rit is er een theoretische capaciteit van maximaal 480 passagiers per uur.

 

Nieuwe attractie-ideeën

Oracle is een van de vele nieuwe attractie-ideeën van Ride Engineers Switzerland. Tijdens de afgelopen jaren heeft dit bedrijf reeds meerdere modellen gepresenteerd, waaronder Stormforce, Pulsar en Wave Twist.

Het is nog niet bekend of er daadwerkelijk een Oracle S gebouwd gaat worden, waardoor dit eigenlijk niet meer dan een conceptvoorstelling is. Veel van de andere ideeën van de fabrikant zijn echter wel al in gebruik genomen. Vooral achtbaan “Wilde Hilde” uit Schwaben-Park is sinds haar debuut reeds meerdere keren nagebouwd.

 

Technische gegevens:

Ride typeThrill Ride
Footprint20 x 16 m
Hoogte16 m
Hoogte transport12.7 m
Aantal gondels4
Passagiers per gondel4
Tijd van 1 rit60–90 seconden
Duurtijd laden60 seconden
Dispatch duurtijd120–150 seconden
Capaciteit384–480 personen per uur
Wattage130 kW / 260 A / 3 x 400 V / 50 Hz
Minimale lengte passagiers1.20 m – beperkt programma

1.35 m – full ride programma

 

Concept art

 

Bron: Ride Engineers; Parkerlebnis.de