Eerste trackdelen nieuwe achtbaan Vindfald komen toe in Tivoli Friheden

Het Deense stadspretpark Tivoli Friheden zal dit jaar uitpakken met een nieuwe achtbaan. Het wordt een Euro-Fighter achtbaan, die gebouwd wordt door de Duitse fabrikant Gerstlauer. De achtbaan komt ter vervanging van Cobra, de voormalige looping coaster van het park.

 

Tivoli Friheden kan nu echt beginnen aan de opbouw van haar nieuwe achtbaan. Onlangs zijn de graafwerken in het park gestart, en inmiddels zijn ook de eerste trackdelen en supports gearriveerd. Vindfald wordt gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides en wordt van het model Euro-Fighter. Dit betekent dat de achtbaan een verticale liftheuvel krijgt, gevolgd door een verticale drop.

Vindfald zal 23 meter hoog worden en 300 meter lang, de topsnelheid zal zo’n 72 km/u bedragen. In de baan zijn ook twee inversies verwerkt, namelijk een looping en een kurkentrekker.

 

Bron en foto’s: Tivoli Friheden