Uitgelicht: Boomerang – Walygator Sud-Ouest

De achtbaan Boomerang is samen met Coccinelle geopend in het openingsjaar van het park Walygator Sud-Ouest, dat toen nog door het leven ging als Walibi Aquitaine. Het park en de baan openden namelijk in 1992.

 

 

Boomerang is een typische Boomerang achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma. De naam is weinig origineel en ook het baantype werd enorm veel gebouwd. Deze compacte achtbaan weet een best intense rit weg te geven die je zowel voorwaarts als achterwaarts aflegt. Voor deze achtbaan naar het park kwam stond ze eerst van 1987 tot 1991 in het Franse pretpark Zygo Park dat de deuren sloot.

Boomerang heeft een hoogte van 35,5 meter en een lengte van 285 meter. Er wordt een snelheid bereikt van 75,6 km/u. Een ritje op de baan duurt 1 minuut en 48 seconden waarbij je drie inversies beleeft, een Cobra Roll en een looping. Deze elementen ervaar je uiteraard tweemaal, waardoor je zesmaal overkop gaat.

Over de baan rijdt een treintje met plaats voor 28 personen, die tenminste 130 cm moeten zijn om plaats te mogen nemen.