Uitgelicht: Coccinelle – Walygator Sud-Ouest

Coccinelle is een typische Keverbaan in het Franse pretpark Walygator Grand Est. De baan werd gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer en opende voor het eerst in 1992. Deze achtbaan opende tegelijk met het park, dat toen nog door het leven ging als Walibi Aquitaine.

 

 

Coccinelle dankt haar naam aan de typische bakje in de vorm van lieveheersbeestjes, wat vertaalt naar het Frans Coccinelle wordt. De baan kwam er al meteen in het openingsjaar van het park en is zeer populair voor jongere kinderen.

Coccinelle heeft een typische dubbele achtfiguur lay-out en is van het type Tivoli – Large, een zeer populair type destijds en werd gebouwd werd door Zierer. De achtbaan heeft een hoogte van 8 meter en een lengte van 360 meter, goed voor een snelheid van 36 km/u.

Wie een ritje wil maken kan dit met begeleiding vanaf 90 cm en zonder begeleiding vanaf 120 cm.