Playland Fresno sluit voorgoed de deuren

Playland Fresno, gelegen in Fresno, Californië, moet de deuren sluiten vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Het park heropende in juni 2023 de deuren na een jarenlange sluiting als gevolg van de coronapandemie.

 

Playland Fresno werd voor het eerst geopend in 1955 maar had de afgelopen jaren al te kampen met moeilijkheden. Het kleine park, voornamelijk gericht op kinderen, moest in 2015 noodgedwongen sluiten vanwege gebrek aan financiële middelen om de attracties adequaat te onderhouden, waardoor alleen een parktreintje operationeel kon blijven. Gelukkig kwam er destijds steun vanuit de gemeenschap en kon het park in 2016 heropenen na enkele donaties en renovaties.

Ondanks deze inspanningen bleven de bezoekersaantallen teleurstellend en moest het park in 2020 opnieuw de deuren sluiten vanwege de aanhoudende coronapandemie. Het park bleef echter gesloten tot juni 2023. Ook in 2023 bleven de bezoekersaantallen te laag, en begin 2024 kondigde de directie aan dat de laatste openingsdag van het park op 14 januari 2024 zou zijn. Of er nog een nieuwe toekomst is voor het park is zeer twijfelachtig.

In het park stonden enkele tientallen kinderattracties en een achtbaantje.  Het betrof een Dragon Coaster gebouwd door Molina & Son’s. Opvallend aan deze achtbaan is dat, volgens de eigenaars, deze in 1955 werd gebouwd door de fabrikant maar jarenlang opgeslagen lag bij het bedrijf voordat ze in 2002 werd geopend in Playland.

 

 

In een eerdere verklaring liet het park al weten dat haar attracties, waar mogelijk, het lokale kermiscircuit op zouden kunnen gaan na de sluiting.

 

Enkele Themeparkfreaks bezochten dit park nog in juli 2023; het fotoalbum is hier te vinden.

 

Bronnen: RCDB, Playland, kmph.com, Wikipedia

Foto: TPF