Spinning Racer krijgt nieuwe plek in Subahiya Park

De voormalige Duitse achtbaan Spinning Racer werd opnieuw verkocht. Na een kort verblijf op de Saudische kermissen is de achtbaan nu terug te vinden in Subahiya Park in Koeweit. Zo blijft de achtbaan in het Midden-Oosten. Deze keer is het wel een vaste locatie en lijkt de achtbaan momenteel het kermisleven vaarwel te hebben gezegd.

 

Spinning Racer

De Spinning Racer is een bekende achtbaan die jarenlang rondreisde op de Duitse kermissen met de exploitant Bruch. Hij kocht de rollercoaster in 2001 bij de Duitse fabrikant Maurer Rides. Het gaat om een achtbaan met draaiende karretjes die geen wilde muis lay-out heeft, wat de attractie bijzonder maakte op de kermissen. Deze behaalt een snelheid van 60 km/u en is 15,5 meter hoog met een lengte van 420 meter.

De Spinning Racer deed ieder jaar heel wat belangrijke Duitse kermissen zoals de Größte Kirmes am Rhein in Düsseldorf en het Oktoberfest in München, maar ook in Stuttgart, Münster, Krefeld en Oberhausen was deze vaak van de partij. Af en toe maakte deze een uitstap naar Luxemburg of Zwitserland.

 

Saudi-Arabië

Net voor corona, in het voorjaar van 2020, werd de achtbaan verkocht aan de Britse exploitant Mellors. Hij kocht deze op om er mee te gaan rondtoeren in Saudi-Arabië. Door de coronacrisis werd de verplaatsing naar het Midden-Oosten uitgesteld en draaide de Spinning Racer in 2021 eerst nog haar rondjes in het Britse pretpark Fantasy Island.

Eind 2021 was het dan zo ver en werd de achtbaan geopend op Riyadh Winter Wonderland in Saudi-Arabië. Later was de achtbaan ook terug te vinden op de Jeddah Pier. De Saudische exploitant kocht de Spinning Racer over van Mellors en stond er opnieuw mee op Riyadh Winter Wonderland en de Jeddah City Walk Carnival.

 

Subahiya Park

Ondertussen is de achtbaan verkocht aan het nieuwe Subahiya Park in South Subahiya in Koeweit. Dit pretpark werd opgericht door de Mellors Group en zij brachten heel wat attracties naar het park. Zo is er een wildwaterbaan, starflyer, bungee bal, vliegend tapijt, afterburner, twister, booster en heel wat andere attracties.

Naast de Spinning Racer zijn er nog drie andere achtbanen terug te vinden. Het gaat dan om de Flying Tiger uit Safariland Stukenbrock, dit is een looping coaster. Ook de zyklon achtbaan €uro Coaster is er terug te vinden. Deze reisde recent nog rond met Sela in Saudi-Arabië maar kende daarvoor haar bestaan in het Britse Funland Theme Park en reisde met Britse exploitanten Stokes en Manning in Azië rond. Zo was de achtbaan onder andere terug te vinden op het Pridential Marina Bay Carnival in Singapore en het AIA Carnival in Hong Kong. Ook een Grand Canyon coaster is terug te vinden in Subahiya Park.

 

Bron & foto’s: Subahiya Park