Riyadh Winter Wonderland pakt uit met Teststrecke, Spinning Racer en Sky Rocket II

Voor de tweede editie van Riyadh Winter Wonderland pakt de kermis nog groter uit dan de eerste editie die plaatsvond van oktober 2019 tot en met maart 2020. Niet alleen zijn heel wat Europese top attracties present, er staan dit jaar ook 8 rollercoasters waaronder knallers als Teststrecke en Spinning Racer maar ook een gloednieuwe Sky Rocket II werd opgebouwd.

 

De eerste editie van Riyadh Winter Wonderland nabij de Saudische hoofdstad Riyadh was een enorm succes en werd destijds daarom meerdere keren verlengd waardoor het evenement zo’n 5 maand lang duurde. Saudi-Arabië had aan de Britse exploitantengroep Mellors gevraagd om de kermiswereld in hun land te introduceren. Daarvoor had Mellors van de ene dag op de andere heel wat Europese topattracties opgekocht die plots hun geplande toerschema afbraken en halsoverkop vertrokken naar de woestijn. 

Zo verdwenen onder andere de Beast Top Scan en de Amazing Confusion uit het Engelse pretpark Fantasy Island. Ook Circus Welt, Cyber Space Capriolo, het funhouse Alpen Hotel, vrijevaltoren Power Tower 2 en Wildwasserbahn 1 verdwenen uit de Europese kermiswereld.

Verder verdwenen ook de Take Off en de Airmaxx. Een reuzenrad en 4 achtbanen moesten er ook aan geloven. Het pijnlijkste nieuws was het verdwijnen van Teststrecke, dit is een dubbele looping coaster van Schwarzkopf die een topsnelheid bereikt van 83,7 km/u. Een paar maand later verdween ook de Spinning Racer van het Europese toneel. Door de coronacrisis werd deze nog eerst een jaartje opgebouwd in Fantasy Island, de thuisbasis van de Mellors groep, maar ondertussen is deze eveneens aangekomen in Saudi-Arabië.

 

Groter dan ooit:

Tijdens de eerste editie van Riyadh Winter Wonderland waren meer dan 20 attracties opgesteld in het verre oosten waaronder 4 achtbanen. Dit jaar vindt de kermis plaats van 27 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022 en zijn er 8 rollercoasters present en een heleboel andere attracties.

Dit jaar zijn er naast de dubbele looping coaster Teststrecke nog twee andere grote achtbanen naar Riyadh gehaald. De eerste is de Spinning Racer die voorheen met de familie Bruch over de Duitse kermissen reisde.  Daarnaast is er ook een gloednieuwe Sky Rocket II opgebouwd die de naam Sky Loop heeft gekregen. Dit is een triple launch coaster gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Premier Rides met een semi transporteerbare opstelling. De achtbaan is 45,7 meter hoog en bereikt een snelheid van 99,8 km/u. Er is een inversie en een Non Inverting Loop in het parcours opgenomen.

Andere achtbanen zijn de Big Apple achtbaan Sharky & the Pirates, de mijntrein Runaway Train, de spinning coaster Pirates Coaster, de single helix coaster Racing Coaster en de kinderachtbaan Aviator. Natuurlijk zijn ook heel wat andere attracties present zoals een reuzenrad, een sling shot, een starflyer, de booster Cyber Space, het gigantische spookhuis Haunted Mansion, de Break Dance, een vrijevaltoren, een wildwaterbaan en een heleboel andere interessante attracties.

 

 

Bron: en foto’s: Coaster-count