Colombiaans park opent Gerstlauer achtbaan

Het Colombiaanse pretpark Parque Del Café opent dit jaar de tweede Gerstlauer achtbaan van Colombia. De eerste achtbaan van deze bouwer in het land kunnen we in hetzelfde park terugvinden. Yippe, zoals de baan zal heten, wordt een familieachtbaan.

 

Gerstlauer is tegenwoordig alom aanwezig in de pretparken. Meer en meer parken bouwen achtbanen en attracties van deze Duitse fabrikant. In Colombia zal dit jaar met Yippe een tweede Gerstlauer achtbaan openen. Yippe wordt een Family Coaster die als treintje een jeep heeft. Hierdoor lijkt het alsof je een offroad avontuur tegemoet gaat.

 

Andere achtbanen

Dit park bouwde in 2014 ook de allereerste Gerstlauer achtbaan van het land. Dit werd een Euro-Fighter achtbaan die de naam Kráter kreeg. De achtbaan heeft een first drop van 95° en behaalt een snelheid van 83,7 km/u. De baan is 30,5 meter hoog en tijdens de rit van 379,8 meter gaan de bezoekers 1 maal overkop.

 

 

Een derde achtbaan in het park is een klassieker van de Duitse fabrikant Schwarzkopf. Montana Russa is een zogenaamde Speed Racer achtbaan, wat eigenlijk een langere versie van de Jumbo Jet is. Deze achtbaan behaalt een snelheid van 66 km/u en is 17,3 meter hoog. De rollercoaster heeft een elektrische spiraallift en het parcours is 787,3 meter lang.

 

 

 

Bron en foto’s: Parque Del Cafe