Legoland Windsor pakt volgend jaar uit met duellerende achtbaan

Het Britse Legoland pretpark, Legoland Windsor, gaat in 2024 uitpakken met een nieuwe grote attractie. Het wordt een duellerende rollercoaster die de naam Minifigure Speedway zal krijgen. Hierdoor krijgt het pretpark op korte tijd 3 nieuwe achtbanen erbij.

 

Legoland Windsor is gelegen in Windsor in het Engelse graafschap Berkshire, ten westen van London. In 2024 zal het pretpark uitpakken met een duellerende achtbaan die de naam Minifigure Speedway zal krijgen. 

De achtbanen zullen een snelheid behalen van 56 km/u en gaan het parcours zowel voorwaarts als achterwaarts afleggen. De linkerkant zal de naam Team Legends krijgen, terwijl de rechterkant de naam Team Allstars zal krijgen.

Verrassend genoeg zullen de rollercoasters niet door Vekoma gebouwd worden maar wel door de Duitse fabrikant Zierer waarvoor het niet alleen haar eerste shuttle coaster wordt, maar ook haar eerste duellerende achtbaan. De totale kostprijs bedraagt 10 miljoen Britse pond. Ondertussen is Zierer al gestart met de bouw van de rollercoasters.

 

Nieuwe achtbanen:

Legoland Windsor werd geopend in 1996. In 1998 opende de Dragon coaster en een jaar later opende Dragon’s Apprentice. In 2004 opende een derde achtbaan met Jungle Coaster, maar die verdween alweer in 2009. Jarenlang moesten de fans van Legoland Windsor het stellen met de 2 initiële achtbanen die ondertussen al meer dan 20 jaar oud zijn.

In 2020 kwam daar verandering in met de opening van de Duplo Dino Coaster gericht op de allerkleinsten. Met de opening van Minifigure Speedway komen daar nu op korte tijd nog eens 2 rollercoasters bij. Voor het eerst zijn de achtbanen gericht op families en niet alleen op kinderen. Minifigure Speedway zullen dan ook de snelste achtbanen van het park worden.

 

Bron en foto: Legoland Windsor