Parc Astérix sluit klassieke attractie Nationale 7 op het einde van het seizoen

De oldtimerbaan Nationale 7 in het Franse pretpark Parc Astérix zal op 5 november 2023 zijn laatste rondjes rijden. De attractie opende in 1992 en stond bekend als een verborgen parel in het park.

 

Nationale 7 is een klassieke oldtimerbaan die geopend werd in 1992. De attractie is vernoemd naar de Franse autoweg van Parijs richting de Côte d’Azur.

De attractie kenmerkt zich door de typische Parc Astérix-humor en leuke thematisering. Tijdens de attractie rijd je iemand de gracht in, tuf je langs iemand die aangevallen wordt door een stier en kom je zelfs terecht in de slaapkamer van een bejaard koppel. Vanwege zijn relatief lange rit, unieke verhaallijn en grappige thematisering kwam de attractie al wel eens terecht in lijstjes met niet-te-missen-attracties in het park.

Naast Nationale 7 zullen ook de aanpalende Halloweenbelevingen Maison de la Peur en Foire aux 6 Trouilles op het einde van het seizoen plaatsmaken voor iets nieuws. Wie de attractie nog een laatste keer wil gaan ontdekken heeft nog tijd tot en met 5 november.

 

 

Bron: Dimension Parks
Foto’s: TPF