Six Flags Great Escape kondigt nieuwe houten achtbaan aan

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Escape heeft een nieuwe achtbaan aangekondigd. Het gaat om Bobcat, een houten achtbaan ontworpen door de Amerikaanse fabrikant The Gravity Group. Deze achtbaan komt er als vervanging van de Alpine Bobsled, die begin september sloot.

 

Six Flags Great Escape is een Amerikaans pretpark gelegen in Queensbury in de Amerikaanse staat New York en is het laatste grotere park voor de Canadese grens. Het pretpark is één van de kleinste pretparken van de Six Flags-groep, maar zal na 20 jaar toch weer eens een nieuwe achtbaan krijgen.

Het betreft Bobcat, een houten familieachtbaan van de Gravity Group. De rollercoaster krijgt bescheiden statistieken, zodat het een achtbaan wordt waar iedereen een ritje op kan maken. Zo zal de maximale snelheid 64,4 km/u bedragen en de hoogte wordt 16,9 meter. Het parcours wordt 430,4 meter lang.

 

Gelijkaardige rollercoasters in Amerika zijn Oscar’s Wacky Taxi in Sesame Place en Wooden Warrior in Quassy Amusement Park. Dichter bij huis kunnen we gelijkaardige familieachtbanen van de Gravity Group terugvinden met Twister in het Zweedse pretpark Gröna Lund, Timber in het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes en Wood Express in het Franse pretpark Parc Saint Paul.

 

Alpine Bobsled:

De nieuwe achtbaan komt er ter vervanging van Alpine Bobsled. Dit was één van de laatste overgebleven Bobsled Coasters in de wereld. Deze achtbaan werd gebouwd door het Zwitserse Intamin Amusement Rides. De attractie had een topsnelheid van 56,3 km/u en was 19,5 meter hoog. Het parcours was 454,2 meter lang.

 

Tot voor kort waren er nog 9 Bobsled Coasters in werking verspreid over heel de wereld. Na de sluiting van de Bob in de Efteling en nu ook Alpine Bobsled, blijven er helaas nog maar 7 over. Daarvan staan er 4 in Europa en 3 in Amerika. In Europa gaat het om Avalanche in Blackpool Pleasure Beach, Bobbahn in Heide Park Resort, Schweizer Bobbahn in Europa Park en Trace Du Hourra in Parc Astérix. In Amerika gaat het om La Vibora in Six Flags Over Texas, Reptilian in Kings Dominion en de enige nog werkende houten Bobsled Coaster ter wereld, Flying Turns in Knoebels Amusement Resort.

 

Bron: Six Flags Great Escape