Warner Bros. Movie World kondigt nieuwe achtbaan officieel aan

Onlangs kwam al naar buiten dat het Australische pretpark Warner Bros. Movie World haar aanbod volgend jaar uitbreidt met een nieuwe Half Pipe achtbaan. Nu maakt het park dit ook zelf bekend, evenals de naam en het thema dat deze baan krijgt.

 

Warner Bros. Movie World opent dit jaar een zogenaamde Half Pipe Coaster van het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. De nieuwe achtbaan zal door het leven gaan als The Flash: Speed ​​Force. De rit over deze Half Pipe achtbaan stelt de strijd voor tussen superheld The Flash en Reversed Flash.

 

Eerst werd nog gedacht dat deze achtbaan dit jaar nog zou openen, maar dat bleek foute informatie te zijn. The Flash: Speed ​​Force is een Half Pipe Coaster van het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Deze achtbaan werd overgekocht van een ander Australisch park, namelijk Wet’n’Wild Water World.

De achtbaan ging op haar vorige locatie door het leven als Surfrider. Hier opende deze baan in 2007 en sloot ze in 2020. In de periode na haar sluiting werd gedacht dat men de track van de achtbaan zou vervangen, maar begin 2023 verhuisde de baan naar Warner Bros. Movie World.

Hoewel RCDB spreekt van een 20 meter hoge achtbaan, toen de baan nog op haar vorige locatie te vinden was, spreekt Movie World over een 30 meter hoge baan.

Op de baan wordt een treintje heen en weer gelanceerd aan 70 km/u door een LSM-lancering. Het treintje lijkt op een surfplank met aan de twee uiteindes ronde plateaus met stoeltjes. Tijdens de rit draaien de plateaus ook in het rond.

 

Nog meer grote plannen voor 2024

In 2024 zal het park ook twee gloednieuwe achtbanen openen in een volledig nieuw themagebied. Dit gebied zal in het teken komen van Wizard of Oz. Het gaat om een Vekoma Suspended Family coaster en een duellerende Family Boomerang, eenzelfde exemplaar als je ook in Wildlands kan beleven met Tweestryd.

Doordat de Family Boomerang twee banen telt, kunnen we dus eigenlijk spreken van drie nieuwe achtbanen.

 

Bron en foto: Warner Bros. Movie World