Afbraak achtbaan Arkham Asylum begonnen in Warner Bros. Movie World

Nadat de achtbaan Arkham Asylum al een geruime tijd stilstond in het Australische Warner Bros. Movie World werd de hoop op een heropening opgegeven, zeker nu ook de afbraak begonnen is. Het gaat om een Suspended Looping Coaster, gebouwd door Vekoma.

 

Arkham Asylum – Shock Therapy, zoals de volledige naam luidt, wordt momenteel ontmanteld in het Australische pretpark Warner Bros. Movie World. Deze Suspended Looping Coaster, die gebouwd werd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, opende in 1995 en sloot al in 2020. Toch bleef de baan in het park staan, totdat onlangs toch de afbraak begon.

 

Arkham Asylum – Shock Therapy

Deze achtbaan kan je best vergelijken met Vampire uit Walibi Belgium en de Condor uit Walibi Holland, maar dan met een extra helix in het parcours. Deze baan is 33,3 meter hoog, 765 meter lang en bereikt tijdens de rit een snelheid van 80 km/u. Inzittenden gingen vijfmaal overkop tijdens de rit.

 

 

Bron en foto’s: The Theme Park Social Network