Nieuw pretpark gepland naast Legoland Deutschland

Het Duitse Legoland park blijkt plannen te hebben om een tweede pretpark te openen met een aparte ingang. In dat park zullen alvast een multifunctioneel gebouw met bioscoopzaal en een achtbaan komen. Het zal dan in de toekomst de bedoeling zijn dat je beide parken apart kan bezoeken of in combinatie met elkaar.

 

Het Duitse pretpark Legoland groeide op 20 jaar uit tot een enorme trekpleister en wil ook in de toekomst blijven groeien. Hiervoor staat nog een nieuw hotel op de planning, maar zoals blijkt zijn er ook plannen om een tweede pretpark te openen met aparte ingang.

In de Duitse krant valt te lezen dat de directie van het park onlangs plannen voorlegde aan de bouwcommissie waarin het gaat om een tweede pretpark met een eigen toegang en inkomgebied. Vlak bij deze ingang zal een groot gebouw, van 1.100 vierkante meter komen, waarin naast mogelijkheden voor slechtweeractiviteiten ook een bioscoopzaal van 200 vierkante meter zal worden ondergebracht.

Details over mogelijke attracties werden nog niet specifiek vermeld, wel is er sprake van een boottocht, een ballonvaart en een achtbaan. Ook staan enkele speelterreinen op de planning.

Hoewel er voorlopig nog niets verder is bekendgemaakt over een bepaald thema, lijkt de Duitse krant Augsburger Allgemeine te denken aan een Peppa Pig park, wat niet zo gek is. Waarom is dit niet zo gek? Wel ook Legoland Florida Resort opende zulke uitbreiding met aparte toegang.

 

Bron: Augsburger Allgemeine

Foto: TPF