Schwarzkopf Bayern Kurve wordt opgebouwd in Knoebels Amusement Resort

Het Amerikaanse pretpark Knoebels Amusement Resort is bezig met de opbouw van een oude Schwarzkopf klassieker. Eind 2020 kwam een Bayern Kurve op de parking van het pretpark aan en nu twee jaar later gaat Knoebels er mee aan de slag. Knoebels is de thuishaven van verschillende historische attracties.

 

Op de parkeerplaats van het Amerikaanse pretpark Knoebels Amusement Resort kwam eind 2020 een Bayern Kurve aan. Waarom de attractie op de parking van het park lag, wilde het pretpark toen nog niet vertellen. Nu blijkt dat Knoebels deze klassieker nieuw leven zal inblazen. Het park redde in het verleden al meerdere nostalgische attracties en is een ware thuishaven geworden van historische attracties.

Dit type attractie werd gebouwd door de voormalige legendarische fabrikant Schwarzkopf. De modellen die nog overblijven, zijn ondertussen verspreid geraakt over heel de wereld. De maximale snelheid bedraagt ongeveer 120 km/u maar meestal wordt de snelheid op ongeveer 65 km/u gezet.

De Bayern Kurve van Knoebels Amusement Resort is afkomstig van het voormalige Amerikaanse Fun Spot Park in de staat Indiana dat in 2008 de deuren sloot. De attractie zal zo 15 jaar na haar sluiting een nieuw leven krijgen. Voor haar verblijf in Fun Spot Park stond de achtbaan ook in het voormalige Old Indiana Fun-n-Water Park dat eveneens in de Amerikaanse staat Indiana lag.

Knoebels kreeg wereldwijde aandacht van de pretparkfans toen het in 2013, 7 jaar na de start van de bouw, een houten bobslee achtbaan opende met Flying Turns. Een attractietype dat vroeger veel bestond, maar die al tientallen jaren was uitgestorven. Het is vandaag de dag nog steeds de enige operationele houten bobslee achtbaan ter wereld, wat het een van de meest unieke attracties ter wereld maakt.

 

 

Bron en foto’s: Knoebels Amusement Resort