Fotoalbums: VAE-trip 2023: Ferrari World Abu Dhabi – februari 2023

Begin 2023 trokken 8 Themeparkfreaks uit België en Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten om daar niet alleen de gekende Emiraten Dubai en Abu Dhabi uitgebreid te ontdekken, maar ook de andere 5 minder gekende Emiraten zijnde Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. We brengen dan ook graag verslag uit van uit alle pretparken van de VAE.

 

Ferrari World Abu Dhabi is gebouwd in een gigantisch grote indoorhal op Yes Island in de Emiraat Abu Dhabi waar ook Warner Bros. World Abu Dhabi, SeaWorld Abu Dhabi en Yas Waterworld gelegen zijn. Dit park is zo’n beetje het tegenovergestelde van Warner Bros. World Abu Dhabi. Bij Warner Bros moet je het park vooral bezoeken voor de darkrides en de achtbanen zijn daar bijkomend. In Ferrari World zijn de darkrides ver ondermaats, maar de coasters extreem goed!

Waarom heeft nooit iemand eerder gezegd dat Formula Rossa zo extreem goed is? Wauw WAT EEN BAAN! De kracht van deze lancering is echt onbeschrijfelijk en de lancering blijft ook maar doorgaan… Ik was echt van mijn sokken geblazen! Deze baan verdiend echt om veel hoger te staan in de lijstjes! Wel een belangrijke kanttekening, je moet deze achtbaan op de allereerste rij doen, het verschil tussen de eerste rij en alle andere rijen is namelijk heel erg groot. En schuif voor je eerste ritje gewoon langer aan om deze frontseat te kunnen doen, het is echt heel erg belangrijk voor de ervaring!

Maar Formula Rossa is niet de enige goede coaster van het park. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog Flying Aces die een hele andere ervaring biedt. Ook Mission Ferrari is een totaal andere achtbaan ervaring en is een kruising tussen een darkride en een achtbaan (de enige darkride van het park dat wel goed is!). Zoek hier alstublieft geen onrides van op en laat je volledig verrassen tijdens je eerste ritje. Turbo Track zou in een ander pretpark een prima launch coaster zijn, maar valt een beetje in het niets met Formula Rossa en tot slot heb je nog de duellerende Fiorano GT Challenge coaster, een uniek concept van Maurer die ik wel wist te waarderen als leuke subtopper maar niet iedereen van onze groep vond de baan leuk.