Curry’s Fun Park Portrush koopt Oostenrijkse kermisachtbaan

Het Noord-Ierse pretpark Curry’s Fun Park Portrush heeft recent een Oostenrijkse kermisachtbaan aangekocht. Deze zal dit jaar nog enkele kermissen aandoen, maar zal vanaf volgend jaar verhuizen naar het park.

 

Het Noord-Ierse pretpark Curry’s Fun Park Portrush is nog jong, maar kende voorheen al wel een geschiedenis. Voorheen heette dit park namelijk Barry’s theme park. Dit park kwam in de problemen, werd overgenomen en heropende in 2022 als het huidige park. De nieuwe eigenaars investeerden meteen in nieuwe attracties, waaronder een achtbaan. Volgend jaar zullen ze een tweede openen.

Met de tweede achtbaan die naar het park komt, zorgen ze er wel voor dat één van de weinige en meteen ook de grootste kermisachtbaan van Oostenrijk verdwijnt. Het gaat om de achtbaan Crazy Mouse, die nu nog even in handen is van Ludwig Lieger. Ooit reisde deze baan nog doorheen Nederland onder Colin Buwalda.

Crazy Mouse is een achtbaan van het type Spinning Wild Mouse en werd gebouwd door Reverchon. De baan heeft een hoogte van 13 meter en een lengte van 420 meter. Er wordt een snelheid bereikt van 46,8 km/u.

 

 

Bronnen: CoasterCount, RCDB