Nieuwe thrillride Excalibur in première gegaan op de kermis van Münster

De Duitse exploitant Harry P.E. Bruch heeft op de kermis van Münster uitgepakt met een gloednieuwe thrillride. Het betreft een XXL schommel die gebouwd werd door de Nederlandse fabrikant KMG. De firma Atelier EK stond in voor de decoratieve kant van de attractie.

 

Na de verkoop van de Apollo 13 van Dieter Küchenmeister afgelopen augustus aan de Britse exploitant Mellors, is er in 2023 een nieuwe grote schommel attractie in Duitsland. Deze keer gaat het niet om een Booster Maxx 55/16 van de Italiaanse fabrikant Fabbri maar wel om een Afterburner XXL van de Nederlandse fabrikant KMG. Het is de Duitse exploitant Harry P.E. Bruch uit Düsseldorf die de attractie aankocht.

De nieuwigheid heeft de naam “Excalibur – King of Camelot” gekregen en is maar liefst 47 meter hoog. Het hele gevaarte kan op 6 à 7 uur worden opgebouwd met 4 personen. Er zijn 3 middenbouw trailers nodig om de attractie te vervoeren en per uur kunnen 400 mensen een ritje maken. Het is de Duitse firma Atelier Ek die instond voor de achterwand en decoratie rond de nieuwigheid.

 

Excalibur – King of Camelot ging op de Frühjahrssend van Münster in première. Deze liep van 11 maart tot en met 19 maart 2023. Daarna was Excalibur aanwezig op de Palmkirmes van Recklinghausen die liep van 24 maart tot en met 2 april. Verder was de attractie ook aanwezig op de Öcher Frühjahrsbend van Aachen die loopt van 8 april tot en met 24 april 2023. Verder staat de attractie ook gepland voor onder andere Krefeld, Gütersloh, Oberhausen-Sterkrade, Darmstadt, Düren en Lübbecke-Blasheim.

 

Bronnen: Kirmes & Park Revenu, Ride Index, KMG, Kirmes Forum, Atelier Ek, Kirmes Plaetze