Gulliver’s Warrington bouwt nieuwe achtbaan

Gulliver’s Warrington het grootste pretpark van de Gulliver’s groep opent dit jaar een nieuwe achtbaan. Het gaat om een kopie van Junior Red Force uit Ferrari Land. Hiermee heeft het park opnieuw 3 achtbanen in haar aanbod.

 

Gulliver’s Warrington is het grootste pretpark van de groep. De belangrijkste achtbaan van het park is Antelope, een houten achtbaan die gebouwd werd in 1995. De tweede achtbaan van het park is Wriggler, een Big Apple achtbaan gebouwd door Pinfari die in 2013 terecht kwam in het park.

Helaas sloten recent ook verschillende rollercoasters in het park. Zo werd er in 2015 afscheid genomen van Wild Mine Ride, dit was een wilde muis achtbaan van L&T Systems. Crazy Train die in 2015 opende sloot alweer in 2018 na een ongeluk. Dit was een Mini Mega Coaster van Pinfari. Runaway Mine Carts, een Mini Mouse van Zamperla die in 2016 opende, sloot in 2019 om verplaatst te worden naar het nieuwste park van de groep Gulliver’s Valley Resort.

Hierdoor had het park dringend nood aan een nieuwe achtbaan. Deze was origineel bedoeld voor 2020 maar de plannen veranderde en liepen heel wat vertraging op. Origineel was het de bedoeling dat er een spinning coaster zou gebouwd worden maar nu koos het park toch voor een Race Coaster van SBF Visa Group die we onder andere ook kennen van Junior Red Force uit het Spaanse Ferrari Land.

De groep heeft al positieve ervaringen met dit model want in 2021 opende meteen een eerste achtbaan van dit model in Gulliver’s Valley Resort. Eenzelfde exemplaar opende in 2022 ook in Gulliver’s Milton Keynes en voor 2023 staat er dus ook eentje gepland in Gulliver’s Warrington.

Hiermee telt het park nu terug 3 achtbanen, evenveel als Gulliver’s Milton Keynes en Gulliver’s Valley Resort. Enkel Gulliver’s Matlock Bath heeft slechts 1 achtbaan.

Opgelet:

De Gulliver’s parken zijn iets of wat speciaal. Alleen volwassenen onder begeleiding van kinderen zijn toegestaan in de parken. Als je aan de ingang aankomt zonder kinderen kom je er niet in. Er kunnen uitzonderingen gemaakt worden, maar dit kan alleen met op voorhand schriftelijke toestemming.

 

Bron: rcdb

Foto’s: rcdb (Lee Holden, Jay Regan)