Tropical Islands heeft plannen om een modulair hotel te bouwen

Tropical Islands wil in samenwerking met Volumetric Building Companies een nieuw hotel gaan bouwen. Op deze manier moeten er 500 extra bedden toegevoegd worden aan het overnachtingsaanbod. Het park zal hiervoor een investering doen van 25 miljoen euro.

 

Tropical Islands is van plan om in de toekomst het accommodatieaanbod uit te breiden, een belangrijk onderdeel van deze uitbreiding is een eigen hotel. Dit hotel zal modulair opgebouwd worden, waardoor men in de toekomst makkelijk modules kan toevoegen, als de vraag groot genoeg is.

In een eerste fase zal het project, dat de naam Attached Lodge II kreeg, worden gebouwd. Dit houdt in dat het park 150 hotelkamers zal krijgen, met in totaal 500 bedden. Parques Reunidos investeert in totaal 25 miljoen euro in het project, dat bedoeld is om de status van het Tropical Islands Resort te vergroten als grootste vakantiemogelijkheid in Duitsland.

Bij de keuze voor een partner speelde duurzaamheid met name een belangrijke rol voor Tropical Islands, Parques Reunidos en Volumetric Building Companies. De bijzondere VBC-technologie zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de milieu-impact van het bouwproces. Zo zorgt het offsite productieproces voor een hoge efficiëntie in de toeleveringsketen en in de organisatie van het productieproces en de uitvoering van het product. In tegenstelling tot traditioneel bouwen leidt dit tot minder afval door minder transport. Daarnaast is de carbon footprint van staal beduidend lager dan die van beton.

 

 

Bron en foto: Tropical Islands