EuroPark Milano Idroscalo pakt uit met looping coaster

Onlangs nog konden we jullie het nieuws melden dat EuroPark Milano Idroscalo haar wilde muis achtbaan had gesloten. Ondertussen is bekendgemaakt dat de achtbaan zal vervangen worden door een nieuwe looping coaster.

 

EuroPark Milano Idroscalo is een Italiaans pretpark in de stad Milaan. Het pretpark is in de namiddag en avond geopend, de toegang is gratis en je kan er per attractie betalen. In 2011 kwam de Funny Mouse naar het park, dit is een wilde muis achtbaan van de Italiaanse fabrikant Interpark. Onlangs werd bekendgemaakt dat de achtbaan in 2022 haar laatste rondjes had gemaakt en dat deze werd afgebroken.

 

Maar ondertussen is bekendgemaakt dat het park ook al een nieuwe attractie klaar heeft. Deze wordt momenteel zelfs al opgebouwd op de plaats van de Funny Mouse. Het betreft een looping coaster van het type Wild Wind die eveneens gebouwd werd door de Italiaanse fabrikant Interpark. Dit model heeft een lengte van 200 meter en een hoogte van 10,1 meter. Na de first drop volgt met de Sidewinder inversie het spectaculairste element van de achtbaan. Bezoekers zullen normaliter 2 rondjes krijgen.

 

Griekenland:

Van dit transportabel model werden tot nu toe 10 exemplaren gemaakt. In Europa vinden we twee versies terug. Cobra in het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind is de meest bekende, deze kwam in 2015 proefdraaien en staat sinds 2018 definitief in het park. De achtbaan maakte haar debuut op de Zwitserse kermissen met de exploitant Bauer, waarna die na enkele jaren verkocht werd aan de Duitse exploitant Agtsch. Met Agtsch stond de baan ook eens op de Tilburgse kermis in Nederland.

De minst bekendste, was de Loop It uit het Griekse pretpark Allou Fun Park dat toevallig eind vorig jaar sloot voor het publiek en dezelfde groene kleur heeft als de bouwfoto’s uit Italië. Ondertussen werd bevestigd dat EuroPark Milano Idroscalo de Griekse achtbaan heeft overgekocht.

 

Bron en foto’s: EuroPark Milano Idroscalo