Bouw luchtvaart-themapark in Deurne kan mogelijk van start gaan in 2024

Jack Schoepen mag hoogstwaarschijnlijk volgend jaar beginnen met de bouw van Captain Jack, een themapark rond de luchtvaart. De locatie daarvoor is ideaal gekozen want het park zal naast de luchthaven van Deurne liggen. Jack Schoepen zal dus net zoals zijn vader Bobbejaan een pretpark oprichten en runnen.

 

In de loop van 2024 zal men beginnen met de bouw van een nieuw themapark naast de luchthaven van Deurne. De initiatiefnemer is Jack Schoepen, de zoon van wijlen Bobbejaan Schoepen die Bobbejaanland oprichtte. De Vlaamse overheid zocht naar geïnteresseerden die op de vrijgekomen locatie naast de luchthaven iets wilden ondernemen, daaruit bleek dat Jack Schoepen de enige geïnteresseerde was. Het park zal de naam Captain Jack krijgen en zal volledig rond luchtvaart draaien. Er zal zo’n 200 miljoen euro worden geïnvesteerd om het project te verwezenlijken. Er zou een skydive, een klimzaal, drone-hal, VR-Parachute en een ballon-attractie moeten komen in het park. Daarnaast zou er in een oude Jumbo Jet (een type vliegtuig) een hotel worden ingericht. In het midden van het park vinden we dan weer een Sky Tower, die maar liefst 45 meter hoog zal zijn. In de toren zal je een wetenschappelijk doe-centrum vinden.

 

 

Jack Schoepen heeft naar eigen zeggen een zwak voor de luchtvaart. Toen hij kind was wilde hij altijd al piloot worden en volgde hij vlieglessen. Zo vindt hij het bijzonder erg hoe sommige Jumbo Jets liggen te verkommeren in de woestijn. Daarom wil hij deze bijzonder toestellen een plek geven in zijn park. Voordat Jack het park kan beginnen bouwen moet hij nog een aantal procedures doorlopen. Zo wordt deze maand de stalovereenkomst voor 40 jaar uitgewerkt, daarna kan hij omgevingsvergunning aanvragen. Daarnaast moet hij ook een inrichtingsplan en mobiliteitsplan kunnen voorleggen. Het project zou over een periode van 10 jaar worden ontwikkeld.

 

Bron: HLN

Foto: Captain Jack