Jack Schoepen wil beginnen aan de bouw van nieuw indoor park in 2017

Jack Schoepen, zoon van Bobbejaan Schoepen, wil volgende zomer van start gaan met de bouw van een nieuw themapark, gelegen op de parking van Sunparks Mol. Het park zou moeten openen voor bezoekers in 2018. Op het dak zou een blikvanger komen in de vorm van een Boeing 747.

 

Jack stelde ongeveer een jaar geleden de plannen voor Captain Jack al voor tijdens een persconferentie bij SunParks Kempense Meren te Mol. Luchtvaart zou het algemene thema worden van het park, waar zo’n €15.000.000 in zal worden geïnvesteerd. Jack rekent op 300 tot 350.000 bezoekers per jaar.

De procedures verlopen langzaam. “Momenteel zitten we in de fase van het milieueffectenrapport en dat verloopt moeizaam”, vertelt Schoepen. “We krijgen alle medewerking van de gouverneur en de provincie maar er zijn nu eenmaal procedures die moeten worden gevolgd. Ik ben er rots vast van overtuigd dat we het gaan halen, alles ziet er heel goed uit. In afwachting van de milieuvergunning zijn we met een bouwteam bezig met het tekenen van de plannen om die meteen te kunnen indienen voor het verkrijgen van de bouwvergunning. Zoals de plannen nu liggen, verwacht ik in de zomer 2017 te kunnen starten met de bouwwerkzaamheden. Een jaar later moeten we dan de deuren kunnen openen.”

Op het dak komt een Boeing 747 te staan, daarin zijn 400 zitplaatsen. Jack wil in het ruim van het vliegtuig activiteiten gaan organiseren. Het toestel werd nog niet gekocht, maar Jack verteld dat het niet zo moeilijk is om er eentje op de kop te tikken, aangezien er regelmatig toestellen uit de vaart gehaald worden. Bij de ingang zouden twee kleinere vliegtuigen komen.

Captain Jack te Mol zou nog maar een begin zijn, Jack liet de naam en het concept patenteren, hij hoopt zulke parken over de hele wereld te openen.

Jack Schoepen wil voornamelijk met Kempense leveranciers werken. “Dat deden we vroeger met Bobbejaanland ook al.” Er zouden zelfs al gesprekken gevoerd zijn met Starbrook Airlines uit Geel voor chocolade, Starmeal in Oevel voor verse salades, Ijsboerke uit Tielen voor ijs. “We hebben zoveel goede dingen in de Kempen, waarom zouden we het verder gaan zoeken.” Zegt Jack nog.

In de bouwplannen is een 75 meter hoge toren opgenomen, dit wordt de hoogste temperatuurmeter ter wereld. De conische toren zal ook toegankelijk zijn tot op een hoogte van 45 meter. Onderaan in de toren zal plaats zijn voor wetenschappelijke onderzoeken.

De plannen zijn verspreid over drie jaar, in die periode zou er ook een buitenpark openen.

 

 

Bron: madeinkempen.be