Openingsdatum Tron Lightcycle / Run in Walt Disney World bekend

Het Amerikaanse pretparkresort Walt Disney World zal dit jaar in het park Magic Kingdom een nieuwe achtbaan openen. Onlangs wist het park zelfs een exacte openingsdatum te publiceren via sociale media. Het gaat alvast over een grote attractie die Tron Lightcycle / Run zal heten, gebaseerd op de langspeelfilm Tron Legacy uit 2010.

 

In 2017 werd het project bekendgemaakt en het was de bedoeling dat de futuristische motorfietsachtbaan ter ere van de vijftigste verjaardag van het park in 2021 zou openen, maar daar dacht de coronacrisis anders over. In maart 2022 werd de achtbaantrein voor het eerst over de track heen getrokken voor een push/pull-fase en in juni 2022 werden er al echte testritten gespot.

Onlangs kon het park eindelijk een officiële openingsdatum van deze indrukwekkende attractie bekendmaken. Vanaf 4 april 2023 kunnen bezoekers van het park plaatsnemen op één van de zadels van Tron Lightcycle / Run. Deze achtbaan is een kloon van de TRON Lightcycle Power Run die we terugvinden in Shanghai Disneyland. Deze laatste opende in 2016 in het Chinese Disney-park. Een ritje op deze achtbaan duurt zo’n 2 minuten en er wordt een maximale snelheid van 95,4 km/u bereikt.