Hyena ontsnapt uit verblijf in Safaripark Beekse Bergen

Op Woensdag 18 januari is er tijdelijk een hyena ontsnapt uit zijn verblijf in het Nederlandse Safaripark Beekse Bergen. Het dier kon ontsnappen door een omgevallen boom die op het hek was gevallen. Daardoor kon het dier over de omheining springen. Het dier kon uiteindelijk verdoofd worden en terug in zijn verblijf geplaatst worden.

 

Afgelopen woensdag is er een hyena ontsnapt in Safaripark Beekse Bergen. Door een omgevallen boom dat op het hek van de verblijfplaats was gevallen, wist het dier te ontsnappen. De hyena kwam uiteindelijk terecht op een terrein dat niet bereikbaar is voor bezoekers. Toch werd het protocol ‘roofdier buiten verblijf’ ingeschakeld en werden alle bezoekers geëvacueerd naar het dichtstbijzijnde restaurant. Dit is een standaardprocedure die wordt toegepast bij dergelijke omstandigheden.

De hyena kon uiteindelijk verdoofd worden en werd tijdelijk in zijn nachtverblijf geplaatst. De andere hyena’s werden ondergebracht in het hoofdverblijf, zodat de technische dienst van het park het hek kon herstellen. Het park was een enige tijd gesloten maar opende dezelfde dag opnieuw van zodra de situatie onder controle was. Uiteraard zal dit alles nog uitvoerig worden geëvalueerd.

 

Bron & foto: Beekse Bergen