Tron Lightcycle Run in Magic Kingdom is volop aan het testen

Tron Lightcycle Run in Magic Kingdom is onlangs zijn testfase begonnen. Op beelden is te zien dat de achtbaan werkzaam is. Het project werd in 2017 aangekondigd en zou openen met de 50ste verjaardag van het park. Door de coronacrisis werd de opening van de achtbaan uitgesteld.

 

Magic Kingdom, 1 van de parken van Walt Disney World in Orlando, is begonnen met het testen van Tron Lightcycle Run. Deze achtbaan is een kopie van de gelijknamige achtbaan in Disneyland Shanghai en staat in het teken van de film ‘Tron’. In 2017 werd het project bekendgemaakt en was het de bedoeling dat de achtbaan ter ere van de 50ste verjaardag van het park in 2021 zou openen. Door de coronaccrisis kregen de werken vertraging en bleef het lange tijd stil rond de futuristische achtbaan.

 

In maart deelde het park wat informatie. Men zou begonnen zijn met een nieuwe fase, push/pull genaamd. De achtbaantrein wordt dan langzaam over de baan gestuurd.

 

 

Attractions Magazine deelde onlangs beelden op sociale media, waarop te zien is hoe de trein over de baan raast. De achtbaan is dus zo goed als klaar. Er is echter wel nog veel werk, want aan de buitenkant van de attractie is alles nog leeg. Er staat nog geen decoratie, er is nog geen vloer gelegd en er zijn nog geen planten geplant. Geruchten zeggen dat de achtbaan dit jaar nog zou openen, al zeggen andere geruchten dat dit pas in 2023 zal zijn. Mede doordat in het resort, onlangs al een andere achtbaan opende. Hieronder vind je alvast de beelden.

 

 

De achtbaan wordt gebouwd door het Nederlandse Vekoma, dat eerder al dezelfde achtbaan in Disneyland Shanghai bouwde. Tron Lightcycle Run is een stalen gelanceerde motorfietsachtbaan, vergelijkbaar met Booster Bike uit Toverland. De rit duurt zo’n 2 minuten en er wordt een maximale snelheid van 97 km/u bereikt. In Shanghai wordt de achtbaan door Chevrolet gesponsord, het is nog onduidelijk of dit ook het geval zal zijn voor de variant in Orlando.

 

bron: Walt Disney World, Attractions Magazine, Wikipedia

foto: Walt Disney World