Ook Hellendoorn sluit nu voorgoed haar Top Spin attractie Montezuma’s Revenge

Vorige maand nog lieten we weten dat de Top Spin uit het Spaanse pretpark Tibidabo het park moest verlaten en nu verdwijnt er alweer een andere Top Spin uit het pretparklandschap. Ditmaal gaat het om Montezuma’s Revenge uit Avonturenpark Hellendoorn die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Huss.

 

De Top Spin attractie, een heftige thrillride waarbij bezoekers op een lange bank plaatsnemen die meermaals overkop gaat, is een uitstervend ras geworden. De ene na de andere Top Spin attracties, gebouwd door de Duitse fabrikant Huss, werden de afgelopen jaren gesloten. Onder andere Gardaland, Alton Towers, Chessington World of Adventures, Heide Park, Fort Fun en vorige maand nog Tibidabo, sloten hun Top Spin attracties al voorgoed.

Vandaag moeten we jullie melden dat nu ook het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn dezelfde beslissing genomen heeft. Heel onverwacht is die beslissing niet want de attractie stond al jarenlang te koop. Reden voor de sluiting is in zowat alle pretparken hetzelfde, de torenhoge onderhoudskosten en de vele technische problemen wegen niet meer op tegen de populariteit van het attractietype.

Op deze manier blijven er nog maar enkele Top Spin attracties over in Europa. Het gaat onder meer om deze van Walibi Belgium, Walibi Holland, Duinrell, Movie Park Germany en Phantasialand. Ook in het kermiscircuit reisden er nog enkele rond in Europa.

 

Nieuwe thrillride:

Het goede nieuws is wel dat Avonturenpark Hellendoorn plannen heeft om in de toekomst op dezelfde plaats als Montezuma’s Revenge een nieuwe thrillride te bouwen. Maar het Nederlandse pretpark zal het alvast in 2021 met een attractie minder moeten stellen.

Waar Avonturenpark Hellendoorn dit jaar wel mee kan uitpakken is de grote renovatie en vernieuwing van de oude looping coaster Tornado die na 30 jaar dienst vanaf dit jaar door het leven zal gaan als Balagos – Flying Flame. De achtbaan kreeg een grondige renovatie, werd opnieuw geschilderd, en het belangrijkste van allemaal zijn de gloednieuwe treinen met heupbeugels.

 

Bron: Looopings

Foto: themeparkfreaks.eu