Fotoalbums UK trip: Paultons Park – augustus 2022

Themeparkfreaks Jonathan, Lennert en Laura trokken in de zomervakantie voor 5 pretparkdagen naar het Verenigd Koninkrijk waar ze voornamelijk de meest gekende pretparken zoals Alton Towers, Thorpe Park en Blackpool Pleasure Beach lieten links liggen. In de plaats kozen ze om voornamelijk kleinere parkjes in Engeland en Wales te ontdekken om zo de verborgen plekjes en ongekende parkjes te gaan verkennen. We namen van onze verkenningstocht heel wat foto’s mee die we graag met jullie willen delen.

 

Paultons Park:

Paultons Park was voor mij een blij weerzien sinds mijn laatste bezoek in 2019. Desondanks dat ik hier nog maar 3 jaar geleden geweest was, stonden er al 2 nieuwe achtbanen en ook in 2016 werden nog 2 nieuwe achtbanen geopend. Hierdoor groeide het park op 6 jaar uit van een park met 3 achtbaantjes naar een park met 7 rollercoasters. In 2019 was het extreem druk tijdens ons bezoek, we zagen toen wel dat dit een goed park was met veel potentie, maar zijn toen snel gaan vluchten vanwege deze extreme drukte. Om een klein voorbeeldje te geven, er stond toen 60 minuten wachtrij bij de zweefmolen…

Dit jaar hadden we meer geluk want er was een aangenaam aantal mensen in het park. Het park lag er erg mooi bij en de nieuwe themazone Tornado Springs, lag er ook zeer goed bij. De laatste twee nieuwe achtbanen waren de Farmyard Flyer, een Zierer Force achtbaan met een custom lay-out en Storm Chaser, een erg goede Mack Rides spinning coaster. In 2016 was het de achtbanen combinatie Flight of the Pterosaur, een Suspended Family Coaster van Vekoma met Velociraptor, een Family Boomerang Coaster van Vekoma die geopend worden en samen geïntegreerd werden in het dinosaurus themagebied waar al de achtbaan Dino Chase, een Zierer Tivoli Small, stond. De andere twee achtbanen van het park zijn de Gerstlauer Bobsled Coaster Cobra en Cat-O-Pillar Coaster, een Zierer Tivoli Medium.