Gesloten achtbaan Brontojet nu volledig afgebroken in Movieland Park

Aan het einde van 2019 sloot het Italiaanse pretpark haar achtbaan Brontojet, een klassieker van Schwarzkopf. De achtbaan kwam te koop te staan, maar bleef echter tot onlangs nagenoeg volledig opgebouwd staan in het park. Na twee jaar van verkommering begon het park eerder deze maand met het volledig ontmantelen.

 

De klassieke achtbaan Brontojet is momenteel volledig afgebroken in het Italiaanse pretpark Movieland Park. Afgelopen zomer, toen Themeparkfreaks Bob en Tristan het park bezochten stond deze nog nagenoeg volledig overeind en viel op hoe verkommerd ze ondertussen was. Wat er nu met de baan zal gebeuren is voorlopig niet bekend, we weten wel dat ze te koop stond, maar of er nu effectief een koper gevonden is valt af te wachten.

 

Geschiedenis van Brontojet

Brontojet is een achtbaan met al meerdere levens achter zich, ze opende voor het eerst in een pretpark in 1996. Lightwater Valley opende deze achtbaan in 1996 als Zyklen en later als Viper, ze sloot weer in 2001. Het is niet ondenkbaar dat de achtbaan voorheen nog een verleden had op de kermis. In 2002 verhuisde de baan naar Loudoun Castle waar ze opende als Viper en een jaar later van naam wijzigde naar Slitherin’. In 2004 sloot de achtbaan alweer en kwam uiteindelijk in 2010 terecht in Movieland Park als Brontojet. Brontojet is van het type City Jet, gebouwd door Schwarzkopf, waarbij je met een soort spiraallift naar boven gaat.

 

 

Bron: Coasterfriends

Foto’s: Netti Schnei, TPF