Eigenaar van Zamperla Rides overleden

Droevig nieuws uit Italië, want daar is onlangs Alberto Zamperla overleden. Alberto was de eigenaar van Zamperla Rides, een bedrijf dat attracties bouwt. Hij stierf na een kort ziekbed. Alberto Zamperla werd 71 jaar.

 

Alberto Zamperla, de eigenaar van Zamperla Rides is overleden. Zamperla Rides is een Italiaanse firma gespecialiseerd in het bouwen van attracties. De firma werd opgericht door Antonio Zamperla, de vader van Alberto. Alberto Zamperla was sinds 1972 werkzaam bij Zamperla Rides en nam de leiding over toen zijn vader stierf in 1992. Vanaf dan ging het hard voor het bedrijf en groeide Zamperla Rides uit tot een internationaal bedrijf dat 200 attracties per jaar bouwt. In 2021 nam een kleinzoon (Antonio Zamperla Jr.) van de oprichter het bedrijf over. Alberto bleef wel nog betrokken bij de ontwikkelingen van het bedrijf als voorzitter.

 

Alberto Zamperla wordt als een echte visionair gezien in de attractie-industrie. Zo zorgde hij met zijn ideeën voor een revolutie in de branche en groeiden heel wat Zamperla-attracties uit tot klassiekers. Zo bouwde het bedrijf meer dan 350 achtbanen over de hele wereld en kan je in heel wat pretparken in jouw buurt wel enkele attracties uit de stal van Zamperla terugvinden. Denk maar aan zweefmolens en monorails, maar ook heel wat verschillende Disk’o Coasters. Zoals De Grote Golf in Plopsaland De Panne en Drakennest in Avonturenpark Hellendoorn. Daarnaast run het bedrijf ook zelf een pretpark in de Verenigde Staten. In 2019 werd Alberto Zamperla opgenomen in de Hall of Fame van IAAPA. In deze eregalerij vind je heel wat iconen uit de pretparkwereld terug. Denk maar aan Walt Disney, Anton Schwarzkopf, Anton Pieck, Roy Disney en Franz Mack. Ook zijn vader werd in 2005 opgenomen in deze Hall of Fame.

 

Alberto laat zijn vrouw Paola, drie zonen en drie kleinkinderen na. Zamperla Rides laat weten dat Alberto gemist zal worden en dat zijn geest zal verder leven in het bedrijf. Wie een rouwbericht of een herinnering aan Alberto wil achterlaten kan dit op het volgende mailadres: rememberingalberto@zamperlagroup.com

Het volledige TPF-team leeft alvast mee met iedereen die Alberto Zamperla een warm hart toedraagt tijdens deze moeilijke tijden.

 

bronnen: Parkerlebnis, Looopings, RCDB

Foto: Zamperla