Eerste beeld van trein nieuwe achtbaan Parc Astérix

Onlangs verscheen op sociale media een eerste beeld van de trein van de nieuwe achtbaan in Parc Astérix. De werken aan deze nieuwe launch coaster schieten duidelijk goed op.

 

Op sociale media verscheen afgelopen dagen foto’s van de trein van Toutatis. Dat is de achtbaan die volgend jaar zal openen in het Franse pretpark, Parc Astérix. Toutatis is een launch coaster van Intamin en zal meerdere lanceringen hebben waarvan er 1 zelfs achteruit gaat. Intamin is ook de bouwer van de Megacoaster Kondaa (Walibi Belgium) en de launch coaster Taron (Phantasialand). Dit zie je dan ook terug in het ontwerp van de trein, hij lijkt namelijk sterk op de treinen van de 2 andere banen.

 

Toutatis zal een maximale hoogte van 51 meter hebben, de topsnelheid ligt dan weer op 107 km/h. Hiermee zal Toutatis de hoogste en snelste achtbaan van Frankrijk worden. De achtbaan komt te liggen in het themagebied Le Festival de Toutatis. De achtbaan zal samen met een NebulaZ-molen, het speelgebied Le Sanglier d’Or, restaurant Au Dolmen Gourmand en een winkel het gebied compleet maken.

 

bron: Parc Astérix

Foto: Arnaud Sobczyk & Parc Astérix