Zoo Berlijn tijdelijk gesloten door vogelgriep

De Zoo van Berlijn is momenteel gesloten. Er is namelijk een uitbraak van de vogelgriep bij sommige vogels van het park. De andere dierentuin van Berlijn blijft wel nog open, maar neemt ook extra maatregelen.

 

Zoo Berlin sluit tijdelijk de deuren, omdat er vogelgriep is uitgebroken bij enkele vogels van het park. Vogels die overleden zijn werden willekeurig getest op de vogelgriep. Daaruit bleek dat een overleden Hamerkop vogel besmet was met de vogelgriep. Daarop werd er besloten om onmiddellijk de deuren te sluiten en werden bezoekers naar buiten begeleid. Ook werden er vergaande quarantaine-maatregelen getroffen, zo hebben ze alle vogels verplaatst naar de achterste kooien en stallen in het park. Alle 86 vogels die direct contact hebben gehad met het overleden en besmette dier, zijn ondertussen getest geweest. Uit voorzorg werden ook ongeveer 200 andere vogels nog getest, ook al zijn zij niet in contact geweest met de besmette vogel. Het is nog wachten op de resultaten van het onderzoek.

 

Uit voorzorg heeft Tierpark Berlin, dat is de andere zoo in de stad, alle vogels in het park opgesloten. Ook andere parken in Duitsland hebben last van het virus. Zo zijn er ook al gevallen gemeld in (dieren)parken in Greifswald, Karlsruhe, Rostock, Heidelberg en in het Maintal. Het is moeilijk te voorspellen wanneer Zoo Berlin terug de deuren zal openen.

 

bron & foto: Zoo Berlijn