L’Île aux Geants moet binnen 6 maanden afgebroken worden

L’Île aux Geants, een pretpark in Frankrijk, heeft slecht nieuws gekregen van de rechtbank. Binnen 6 maanden moet het park afgebroken worden omdat de eigenaren niet over de juiste vergunningen beschikken.

 

In Frankrijk hebben de eigenaren van L’Île aux Geants slecht nieuws gekregen, het park moet binnen 6 maanden afgebroken zijn. Het park is te vinden in het departement Vienne en ligt op een boogscheut van het bekendere park Futuroscope. Het park opende zijn deuren in 2013 met voornamelijk speeltuigen en springkastelen. Sinds 2017 werden er regelmatig mechanische attracties toegevoegd. Zo kun je er sinds dit jaar een reuzenrad en enkele carrousels vinden. Daarnaast heeft het pretpark 2 achtbanen in het aanbod. Het pretpark ging wel telkens maar 3 maanden open.

 

 

L’Île Aux Geants werd destijds gebouwd op landbouwgrond en volgens de wet moet het pretpark na 3 maanden opening steeds terug worden afgebroken, zodat de landbouwgrond terug in zijn originele staat wordt teruggebracht. Alleen is dit in de geschiedenis van het park nooit gebeurd. De eigenaren van L’Île Aux Geants hoopten om in de tussentijd een betere vergunning te kunnen krijgen zodat de attracties er zouden kunnen blijven staan. Helaas zag de gemeente dit niet zitten, waarop de rechtbank besliste dat de attracties moeten worden verwijderd van de landbouwgrond. Een pittig detail in deze zaak is het feit dat de gemeente wist en zelf toestemming gaf om het park te openen. De gemeente wist dat tegen de regels in was, daarom besloot de rechtbank dat de eigenaren geen schadevergoeding aan de gemeente moet betalen. De toekomst van het park is onzeker en het ziet er dan ook naar uit dat het in de toekomst niet meer zal openen.

 

bron: Looopings

Foto: TPF