Churpfalzpark opent Bobkart “Bob-Coaster” na bouw van vier jaar

Na een bouwperiode van maar liefst vier jaar heeft de Duitse Churpfalzpark haar nieuwe Bobkart-attractie eindelijk geopend. Bob-Coaster loopt door een grote bloemen- en rozentuin en inzittenden bepalen zelf hoe snel ze door de lay-out razen met behulp van de interactieve hendels.

 

Churpfalzpark, gelegen in de Duitse deelstaat Beieren, heeft een nieuwe Bobkart-attractie van de Duitse fabrikant Wiegand geopend. Bob-Coaster ging tot en met 2017 door het leven als BobCartbahn in het Duitse pretpark Schwarzwald Park. Na de sluiting van dat park kocht Churpfalzpark de Bobkart over en in 2018 kwamen de eerste onderdelen aan in het park. Het heeft dus maar liefst vier jaar geduurd om de attractie operationeel te krijgen. In onderstaande video is de Bobkart te zien op haar originele plek.

 

Churpfalzpark heeft echter een andere draai gegeven aan de Bobkart. De graslandschappen en bomen hebben plaats geruimd voor een grote bloemen- en rozentuin. Op een van onderstaande foto’s van tijdens de bouw is reeds te zien hoe de bloementuin eruit ziet. Daarnaast is het unieke element van de Bobkarts dat de inzittenden zelf kunnen kiezen hoe snel ze willen rijden door de hendels langs de zijkant verder of minder ver naar beneden te duwen. De dichtstbijzijnde installatie van een Wiegand Bobkart is te vinden in Toverland als Maximus Blitzbahn.

Bron: CoasterCount, Churpfalzpark
Foto’s: Themeparkfreaks, Churpfalzpark