Sommerland Sjælland opent nieuwe achtbaan Cykelmyggen

Het Deense pretpark Sommerland Sjælland opende haar nieuwe achtbaan Cykelmyggen. Het gaat om een achtbaan waarbij iemand met een fiets zorgt dat het karretje de kettinglift opgetrokken wordt. Het park werkt tevens aan een uitbreiding van haar waterpark.

 

In Sommerland Sjælland mochten enkele wielrenners als eerste de nieuwe achtbaan Cykelmyggen uittesten. Het gaat om een baantje waarbij één persoon plaatsneemt in het karretje en een andere met een fiets ervoor zorgt dat het bakje omhoog getakeld wordt.

 

 

Op RCDB zien we dat het park behalve Cykelmyggen ook nog een groter exemplaar opbouwde van dit type achtbaan, maar daar is momenteel geen spoor meer van. Mogelijk zal deze later opnieuw opgebouwd worden ergens in het park.

 

Waterpark uitbreiding

Deze zomer zal het park ook haar waterpark uitbreiden met een nieuwe glijbaan. Twisting Tubes wordt een glijbaantoren die bestaat uit drie banen, die de nodige bochten bevatten om de rubberen banden te laten spinnen.

 

Bron en foto’s: Sommerland Sjælland