Uitgelicht: Fønix – Fårup Sommerland

Met Fønix opende het Deense pretpark Fårup Sommerland in 2022 haar meest spectaculaire achtbaan. Deze baan werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma en is van het type Wildcat, waarvan dit het exemplaar was.

 

 

Fønix in 2022 opende op 09 april 2022 in het Deense pretpark Fårup Sommerland. Hiermee haalde het park niet enkel een spectaculaire achtbaan in huis maar meteen ook de hoogste en snelste achtbaan van Denemarken!

De achtbaan heeft een topsnelheid van 95 km/u en is 40 meter hoog. Tijdens de rit van 905 meter gaan de bezoekers door drie inversies namelijk: een Tophat Inside, Corkscrew en Heartline Roll. Verder beleef je 14 airtimemomenten.

Over de baan rijden twee treintjes met telkens plek voor 16 personen. De capaciteit voor de baan ligt op ongeveer 900 personen per uur. Wie een ritje wil maken moet tenminste 120 cm groot zijn.