Uitgelicht: Saven – Fårup Sommerland

In 2020 opende Fårup Sommerland haar nieuwste achtbaan met Saven. Deze achtbaan scheert tussen de bomen door als een ‘Zaag’; dat is tenslotte ook de Nederlandse vertaling van haar naam. De achtbaan is van het type Family Boomerang, wat betekent dat je de rit zowel voor- als achterwaarts aflegt.

 

 

Saven is een Family Boomerang Coaster die een snelheid bereikt van 60 km/u. In totaal is de rollercoaster 260 meter lang en 24,2 meter hoog. Saven is de eerste achtbaan van Fårup Sommerland die zowel voor- als achterwaarts gaat, want de trein legt het parcours in beide richtingen af. Voor de bouw werd er een beroep gedaan op het Nederlandse bedrijf Vekoma.

Wie een ritje wil maken kan dat vanaf een lengte van 95 cm onder begeleiding en vanaf 120 cm zonder begeleiding.