Achtbaan Defiance is geopend op een hoogte van 2.173 meter boven de zeespiegel

Glenwood Caverns Adventure Park heeft haar achtbaan Defiance geopend. Het gaat om een Euro-Fighter-achtbaan gebouwd dor het Duitse bedrijf Gerstlauer. Dit type is niet zo heel speciaal meer, maar de locatie is dat zeker wel, de baan is namelijk gebouwd op een hoogte van 2.173 meter boven de zeespiegel.

 

Met trots opende het park op 9 juli haar achtbaan Defiance, waardoor de eerste bezoekers plaats konden nemen voor een ritje met een bijzonder uitzicht. De rit begint met een verticale lifthill, eens boven aangekomen blijft het karretje eventjes hangen, om zo de inzittenden de kans te geven om de omgeving te bekijken.

 

Statistieken Defiance

Defiance is een achtbaan van het type Euro-Fighter die een verticale lifthill heeft en ook een First Drop van 102,3 graden. De lifthill is 23 meter hoog en de first drop neemt je mee in een afdaling van 33,5 meter. De treintjes bereiken een topsnelheid van 90 km/u en gaan doorheen twee inversies. De inversies zijn een Banana Roll en een In-Line Twist.

 

Bron en foto: Glenwood Caverns Amusement Park