Tibidabo opent in 2024 een vrijevaltoren

Tibidabo, een pretpark gelegen op de gelijknamige berg in Barcelona, zal in 2024 een droptoren openen. De toren zou zo’n 50 meter hoog zijn en biedt plaats aan 24 personen. De toren komt te staan op de plek van de ondertussen verwijderde Topspin.

 

Het Spaanse pretpark Tibidabo zal in 2024 een vrijevaltoren openen. De bouwer zal Funtime Handels GmbH zijn. De Oostenrijkse attractiebouwer heeft eerder al vrijevaltorens gebouwd in onder andere het Franse Nigloland en het Duitse Hansa-Park. De toren zou een hoogte krijgen van 50 meter en wordt de vervanger van Hurakan. Hurakan was een Topspin gebouwd door Huss en stond al in het park sinds 1992. Aangezien Tibidabo niet veel extreme attracties heeft is een droptoren een ideale vervanger.

 

De toren zal plaats bieden aan 24 personen en zal toegankelijk zijn vanaf 125 cm. De gondels van de droptoren kunnen 360 graden draaien of kantelen. Er zijn geruchten dat dit ook bij deze toren het geval zal zijn en dat tijdens de rit dit 2 keer zal gebeuren. De eerste keer zal de gondel halverwege al kantelen. De tweede keer gebeurt op het hoogste punt. Het hoogste punt zal alvast een prachtig uitzicht geven over Barcelona, het park ligt namelijk op de gelijknamige berg Tibidabo.

 

bron: The Canadian News, Wikipedia

foto: Tibidabo