Adventureland Long Island krijgt met Fireball de eerste Roller Ball achtbaan van Amerika

Het Amerikaanse pretpark Adventureland Long Island pakt volgend jaar uit met een nieuwe achtbaan. Het gaat om een Roller Ball achtbaan van de Zwitserse fabrikant Ride Engineers Switzerland die de naam Fireball zal krijgen. Het wordt het eerste exemplaar van dit model dat buiten Europa gebouwd wordt.

 

Adventureland Long Island in Farmingdale in de Amerikaanse staat New York gaat in 2022 uitpakken met een nieuwe achtbaan. Het gaat om Fireball, een Roller Ball achtbaan van Ride Engineers Switzerland, een zogenaamde knikkerbaan achtbaan. De rollercoaster wordt 21 meter hoog en 88 meter lang. De karretjes zwenken gedurende de rit heen en weer waardoor er een speciaal effect ontstaat.

In 2018 leerden we het jonge Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland kennen met de bouw van Wilde Hilde in het Duitse pretpark Schwaben Park. Dit was het prototype van de Roller Ball achtbaan, een rollercoaster die perfect past bij pretparken met weinig ruimte en die eens iets anders willen aanbieden aan hun bezoekers. De achtbaan is namelijk in de hoogte gebouwd en biedt een familiale thrill aan.

In 2019 opende Nid des Marsupilamis in Parc Spirou Provence en een jaar later in 2020 opende Roller Ball in Wiener Prater. Beide achtbanen zijn groter en langer dan Wilde Hilde met een hoogte van 28,5 meter. Fireball wordt dus het vierde exemplaar van dit type achtbaan en wordt dezelfde uitvoering als Wilde Hilde.

 

 

 

Bron: Adventureland