Belgisch bedrijf ontwierp pas geopend Chocolate Kingdom Theme Park in China

Het Belgische bedrijf KCC Entertainment Design ontwierp met het Chocolate Kingdom Theme Park haar 224ste pretpark. Dit nieuwe pretpark opende op 31 december 2020 in Yingde nabij Guangzhou, China.

 

Het nieuwe themapark Chocolate Kingdom, ontworpen door KCC Entertainment Design, werd op 31 december 2020 geopend voor het publiek, met een ceremonie te midden van het chocoladekasteel. Het park is een gezamenlijke ontwikkeling van China Aoyuan Group Limited, een vastgoedontwikkelingsgroep in Guangzhou en de groep China Cultural Tourism.

Tijdens de grootse opening, bijgewoond door medewerkers van de twee bedrijven en ambtenaren van de lokale overheid, vertelde Eva Verstraelen van Flanders Investment & Trade over de twee belangrijkste Vlaamse bijdragen aan dit project: het thema chocolade en KCC Entertainment Design als de creatieve motor hierachter.

Aan het einde van een toch wel moeilijk jaar werd behalve de opening van het park ook het begin van een positievere toekomst gevierd. Een toekomst waarin entertainment de mensen zal samenbrengen om leuke ervaringen te beleven. Men verwacht ongeveer een miljoen bezoekers per jaar.

 

Chocolat Kingdom

Dit nieuwe themapark van 18 hectare bevindt zich in een groter project voor gemengd gebruik van 533 hectare, met hotels, woningen, een thee- en chocoladestad, restaurants, winkels en het waterpark Spring Forest Water World. Het park zelf is ontworpen door KCC Entertainment Design en dit project is het zevende succesvolle entertainmentproject waaraan dat bedrijf in het land heeft gewerkt. Het duurde ongeveer vier jaar om dit park te creëren en bouwen.

“In België hebben we de lekkerste chocolade ter wereld. Toen de Aoyuan-groep KCC uitnodigde als hoofdontwerper van hun chocolade-themapark, waren we enorm enthousiast! Ons team deed er alles aan om extra kennis (en gewicht) op te doen over chocolade en creëerde een geweldig meeslepend verhaal als de DNA van het park”, vertelt Yannick Maes, CEO van KCC Entertainment Design.

Er zijn vier zones binnen het park. Ten eerste betreden gasten een gebied met als thema een middeleeuws dorp, dat de toegang tot een geheime chocoladewereld verbergt.

“In het dorp hebben we een uniek reuzenrad geplaatst bovenop de centrale entreegebouwen waardoor de bezoekers een goed overzicht hebben over het park”, vertelt Maes. “De drie andere zones zijn geïnspireerd door drie soorten chocolade: melk, wit en puur. Alle drie deze werelden hebben hun specifieke look, sfeer, verhaal en zelfs mascottes. Samen vormen ze het magische Chocolate Kingdom.”

Bezoekers kunnen genieten van 27 verschillende attracties die geschikt zijn voor alle leeftijden en smaken, waaronder een hoge zweefmolen, een boomstamattractie, twee rollercoasters en een reuzenrad. Het 66 meter hoge middelpunt van het chocoladekasteel biedt plaats aan een scala aan shows en spektakels.

Toekomst

KCC Entertainment Design is momenteel zeer actief in het ontwerpen en bouwen van nieuwe entertainmentbestemmingen wereldwijd. 10 nieuwe projecten ontworpen en gebouwd door KCC Entertainment Design zullen worden geopend in 2021.

 

Bron en foto’s: Blooloop, KCC