Uitgetest: Tigeren – Djurs Sommerland

Het Deense pretpark Djurs Sommerland investeerde de laatste jaren enorm in nieuwigheden. Een van de grootste daarvan opende in 2017 met de suspended family coaster DrageKongen. In 2018 groeide de Aziatische zone met de kinderachtbaan Jungle Rally en de kinderattractie Safaribussen,  dit jaar kwam er een gigantische frisbee attractie bij: Tigeren.

 

Met de opening van Tigeren kwam er dit jaar alweer een nieuwe attractie bij in het Aziatische themagebied van Djurs Sommerland. Deze grote frisbee werd gebouwd door Intamin en heeft een hoogte van 45 meter. Met een hellingsgraad van 120° en een snelheid van 100 km/h is dit een zeer intense thrill ride.

 

 

De wachtrij

De wachtrij van deze attractie verloopt bijna volledig indoor. Net als de naam van de attractie doet vermoeden staat deze volledig in het teken van de tijger. Het is dan ook een tijgertempel die je betreedt wanneer je de wachtrij binnenwandelt, waar een aanstekelijk deuntje speelt. In de tempel zie je hoe de tijger verafgood wordt en kan je zelfs een tijgerbeeld ontdekken.

De rit

De rit van de attractie is natuurlijk het hoogtepunt. Wanneer je plaatsneemt in de gondel merk je al meteen de vrijheid die de beugels bieden, een grote meerwaarde voor dit type attractie. Eens de rit begint voel je meteen de G-krachten in je lichaam, wanneer je aan 100 km/h heen en weer zwiert. Als je het hoogste punt aantikt ervaar je de nodige airtime.

Eindconclusie

Tigeren is een kanjer van een attractie geworden. De rit is zeker intens te noemen en de duur ervan lang genoeg, al kan je er moeilijk genoeg van krijgen. De aankleding van de attractie en wachtrij zijn van hoog niveau en de muziek enorm aanstekelijk. Met andere woorden een topaanwinst, waar wij amper tot geen minpunten aan konden vinden.